Search
Close this search box.

MAC PV12: Meer effect, minder energieverbruik

Energiebesparing op stoffilterinstallaties

Energiebesparing op stoffilterinstallaties in de maakindustrie is één van de KPI’s voor elke onderneming. Al jaren helpen de Mac Pulsventielen op de stoffilterinstallaties om met een snelle ROI de energiekosten én onderhoudskosten omlaag te krijgen. Perslucht is een inefficiënte energievorm en op stoffilterinstallaties wordt met veel perslucht de filterdoeken gereinigd. Wat betekent dat als dit reinigen sneller gaat en een meer en langdurig effect optreedt? Dan bespaar je veel perslucht en dus op je energiekosten.

MAC Valves, met de hoofdvestiging in Wixom in de staat Michigan, heeft nu de MAC PV12 gelanceerd. Dit ventiel met een 3″ doorlaat geeft door de snel bewegende schuif een krachtige luchtpuls af en sluit ook snel om het filterdoek goed te kunnen legen. Hierdoor kunt u het interval tussen pulsen verlengen en zal uw filterdoek langer mee gaan.

Werking

Door de bewegende schuif in plaats van de traditionele flexende membranen is de slijtage minimaal en gaat de MAC Pulse Valve zeker 10x langer mee.
Bekijk hieronder een korte video met daarin het unieke aan de MAC Pulsventielen:

De MAC PV12 is een toevoeging op de nu al succesvolle range van de MAC Pulse Valves. Deze bestaat uit de PV03, PV06, PV09 en nu dus de PV12.

 

Purgen / Inertiseren

Door de grote doorlaat zijn de ventielen ook uitermate geschikt als Purgeventielen voor in de voedingsmiddelindustrie. Voor het purgen van bijvoorbeeld stikstof in opslagtanks kan de snelle open en sluittijd het effect op het purgeproces. Dit spoelen en conserveren van installaties en leidingen wordt ook wel inertiseren genoemd.

Lees alles op onze speciale Pulsventiel pagina over deze verschillende types. Download nu alvast de documentatie over de MAC PV12:

MAC PV 12 Brochure

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL