Search
Close this search box.

Besparen in de industrie

Besparen in de industrie kan op verschillende manieren. Astro Controls ondersteunt en geeft inzicht in de kansen wat betreft besparing in uw bedrijf.

Besparen op energie

Jaren geleden hebben wij een start gemaakt met het verbeteren van de afvulhoeveelheid op vulmachines, voor bijvoorbeeld het afvullen van bier en frisdrank. Vervolgens hebben we ons bezig gehouden met het verbeteren van het energieverbruik van persluchttoepassingen. Zo is het MAC pulsventiel ontwikkeld. Het pulseventiel is ontworpen om de grootverbruikers van perslucht op productielocaties te optimaliseren en het persluchtverbruik te minimaliseren.

MAC-pulsventielen

Daarnaast vervangen we pneumatiek, en ook steeds vaker hydrauliek, met behulp van elektromechanische oplossingen. Zo worden pneumatische cilinders, met alle componenten eromheen, vervangen door elektrische cilinders.

Neem bijvoorbeeld perslucht, een zeer inefficiënte energievorm met een laag rendement. Lucht is gratis, maar perslucht verre van. De rijksoverheid schat de kosten op circa 2 cent per m3. Deze cijfers schatten ze aan de hand van energiekosten en afschrijving van compressoren en alles eromheen. Er valt dus veel te behalen met de efficiëntie van elektromechanische toepassingen.

Hydrauliek is op zichzelf een efficiënte energievorm, echter is het wel onderhevig aan vervuiling bij lekkage. Daarnaast vergt het ook veel meer onderhoud dan elektromechanische toepassingen.

Energiebesparing leidt tot zowel als een kostenreductie als milieuwinst.

Besparen op arbeid

Astro Controls ondersteunt uw bedrijf ook op het gebied van besparing op arbeid in de industrie. Besparen op arbeid is natuurlijk altijd interessant, maar ook het wegnemen van simpele repeterende taken is van belang. Mensen zijn lastiger te motiveren voor fysiek intensieve, repeterende taken. Hiervoor bieden robots al jaren grote voordelen. Robots kunnen continue één taak herhaaldelijk uit te voeren.

Smart Collaboratieve Robot

Astro Controls kan op dit gebied hulp bieden met de Smart Collaboratieve Robots. Deze robots zijn eenvoudig programmeerbaar, en ook om-programmeerbaar. Ze worden met een grafische interface bediend en zijn zonder programmeerkennis te installeren. Hierdoor zijn er geen dure programmeurs nodig. Zo is het mogelijk om te programmeren zonder hulp van de robot producent.

hans-collaborative-robot-elfinMocht u de robot niet zelf willen of kunnen programmeren kunnen we deze zorg uit handen nemen en hierin ondersteunen. Dit is mogelijk als u een turn-key robot oplossing wilt. Hierbij plaatsen en integreren we de robot naar uw wensen. Bij het verplaatsen van de robot kunnen we eventueel ook ondersteuning bieden. Ook bieden we een cursus waarbij het personeel die normaliter de fysiek intensieve en repeterende taken uitvoeren, worden omgeschoold tot robot programmeur. Door de grafische interface is de drempel hiertoe in staat te zijn extreem laag. Mocht er behoefte aan zijn blijft Astro Controls uw bedrijf altijd ondersteunen op dit gebied.

Besparen op assembleren

Het is steeds minder gewenst dat een machine van A tot Z wordt opgebouwd door één bedrijf. Dit wordt niet meer als ‘lean’ gezien. Lean manufacturing helpt u begrijpen hoe u uw productieprocessen kunt optimaliseren en er wordt duidelijk wat wel en niet van belang is in het proces. Dit kan zowel bij het bouwen van een machine, en voor het optimaliseren van een productielijn.

Astro Controls is onder andere gespecialiseerd op het gebied van pneumatische systemen, elektromechanische toepassingen en robotisering. Onze engineers en productie doen niet anders en onze fabrieken weten niet beter. Vandaar dat we steeds vaker de ontwikkeling en assemblage van onze klanten uit handen nemen. We hebben de kennis in huis om een compact, compleet pneumatisch paneel of schakelkast te fabriceren voor uw machine. Daarnaast hebben we alle onderdelen om een economische voordelige totaaloplossing te produceren.

Op het gebied van elektromechanische toepassingen kunnen we de oplossing ook van tevoren programmeren en testen. Hierdoor wordt ook dit een plug and play oplossing in uw machine.

Zoals eerder aangegeven, werken we qua robotisering inclusief integratie, voor een turn-key oplossing.

Voordelen besparing

De grote voordelen van al deze services die we bieden is dat u niet speciaal mensen hoeft op te leiden of vrij te maken voor zaken die wij eenvoudig voor u kunnen oppakken. Daarnaast bent u minder afhankelijk van uw orderportefeuille, aangezien u puur betaalt voor de momenten dat u de werkzaamheden nodig heeft. Zo hoeven uw specialisten geen andere taken uit te voeren om aan het werk te blijven.

Meer weten over besparen in de industrie?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.

nl_NL