Search
Close this search box.

Industriële klemmen

Klemmen worden vaak gebruikt om producten op te spannen zodat ze bewerkt kunnen worden. Deze industriële klemmen worden soms met de hand bediend, maar er zijn ook elektrische en pneumatische varianten. Zeker in metaalbewerking worden producten opgespand. Ook voor het transporteren van producten, zoals plaatmateriaal, worden bijvoorbeeld pneumatische klemmen toegepast. Het voordeel van een klem boven een grijper in dit geval is dat bij het wegvallen van de luchtdruk de klem het product vasthoudt.

Pneumatische Klemmen PHD
Pneumatische klemmen

Soorten klemmen

Er zijn verschillende soorten klemmen die worden gebruikt. Hier volgt een opsomming van de meest voorkomende:

-Workholding Clamps. De werkstuk klemmen kunnen platen van verschillende diktes vasthouden, terwijl deze getransporteerd worden.

-Pin Clamps. Deze klemmen hebben een pen die bijvoorbeeld door een gat in een plaat kan gaan en hem daaraan vastzet. De pin kan bijvoorbeeld ook volledig naar binnen getrokken worden zodat de plaat ook geschoven kan worden.

-Swing Clamps. De draai klemmen draaien eerst horizontaal 90 graden en vervolgens worden ze aangetrokken. Op die manier zo kunnen ze compacter worden ingebouwd.

-Arm over Clamps. Deze klemmen draaien 90 graden verticaal en klemmen vervolgens het werkstuk vast.

-Number Cruncher. Deze speciale klem biedt de optie om met grote kracht letters en cijfers in metaal te drukken. Daarnaast kan deze ook voor overige klemtoepassingen metaal samenbinden.

Klemmen in de industrie

Industriële klemmen worden toegepast in veel industrieën, maar de bekendste is de automotive industrie. Voor de beweging van de platen van de carrosserie worden de Workholding Clamps gebruikt. Ook voor het nieuwere warm vervormen zijn klemmen beschikbaar met keramische onderdelen. Daarnaast kom je klemmen onder andere tegen in deze industrieën:

-Plastic industrie. Voor het vastklemmen van de mal of de plastic onderdelen kunnen klemmen worden gebruikt.

-Metaalindustrie. Overal waar metaal wordt bewerkt of nabewerkt, worden klemmen geplaatst om het product vast te klemmen in het werkgebied.

-Stofindustrie. Voor het opspannen van stoffen, zoals leder of katoen, kunnen ook klemmen gebruikt worden voor de opspanning.

Klemmen kopen

Astro Controls zet graag haar ervaring met klemmen in om u te helpen. Dankzij onze focus op maatwerk, kunnen wij altijd geschikte oplossingen leveren voor uw applicaties.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het kiezen van de beste klemmen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

nl_NL