Search
Close this search box.

Ervaar de mogelijkheden precisie nauwkeurigheid

Elfin Collaboratieve Robot

De Elfin robot is een 6-assige collaboratieve robot (cobot). De robot is opgebouwd uit drie verschillende D-modules met verbindingsstukken ertussen. Zowel de enorme reikwijdte, als de verschillende draagvermogens, zorgen voor een grote variatie aan mogelijkheden. De robot heeft alle D-modules in lijn staan, waardoor hij in een verticale rechte lijn staat. Op deze manier is de robot zeer geschikt om in de buurt van zijn eigen basis te werken. In tegenstelling tot andere robots maakt de Elfin robot gebruik van de ruimte om zijn eigen basis en dat is een groot voordeel.

Wij bieden slimme en winstgevende oplossingen

Het kopen van een robot heeft verschillende voordelen. Een cobot ondersteunt uw werknemers op een veilige manier in hun werkproces. Ook is de robot uitgerust met een camera, waardoor hij locaties en objecten kan herkennen. Daarnaast beschikt de robot over belangrijke veiligheidsmaatregelen, waardoor hij direct naast mensen kan worden ingezet. Een veiligheidsstop is één van deze maatregelen. Uw medewerker kan de robot zelfstandig tegenhouden, zodat hij stopt met bewegen. Bovendien levert het toepassen van roboticatechnieken een aanzienlijke besparing op in tijd en kosten. Door de flexibiliteit van een robot kan hij constant presteren en een hoge kwaliteit leveren.

Hoe kan Astro Controls hierbij helpen?

Wij geven u graag advies over welke robotarm het beste in uw bedrijf past. Zijn er handelingen die gerobotiseerd kunnen worden? Dan kijken we samen hoe we dit slim voor elkaar kunnen krijgen. Een aantal voordelen die wij bieden:

Advies

Programmering

Integratie

Snelle ROI

Veiligheid

Robotconfiguraties​
0
Kg maximale payload
0
Engineers
0
Robots per jaar
0

Programmeren voor iedereen

Door het bijbehorende tablet met touchscreen is het heel makkelijk om te programmeren via de grafische interface. Het programmeren gaat via teach-by-demonstreren met een free drive functie. Door deze functie wordt de robot gewichtloos en daardoor gemakkelijk in positie gebracht.

elfintablet

Afmetingen Elfin Robot

Omschrijving

De Elfin robot is een 6-assige collaboratieve robot (cobot). De robot is opgebouwd uit drie verschillende D-modules met verbindingsstukken ertussenin. Zowel de enorme reikwijdte, als de verschillende draagvermogens, zorgen voor een grote variatie aan mogelijkheden. 

Veiligheid

Door het interne meetsysteem, is de Elfin robot zeer veilig in gebruik. De Elfin robot beschikt over belangrijke veiligheidsmaatregelen, waardoor hij direct naast mensen kan worden ingezet. Een veiligheidsstop is één van deze maatregelen.  Bij het gebruik van cobots moet veiligheid altijd voorop staan. 

Het pakket

De Elfin robot wordt compleet geleverd voor een all-inclusive prijs. Naast de robot krijgt u een controller, bedieningstablet met touchscreen (inclusief software). Bovendien zit er een module op de eindeffector. Een 12 pin connector met genoeg aansluitingen en voedingen om elke mogelijke eindeffector te kunnen toepassen.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

D-modules

De D-modules zijn verkrijgbaar in vijf verschillende formaten. Bovendien heeft elke module twee motoren onder een hoek van 90 graden. Ook zit er in elke module een mechanische rem en controller. Door het samenvoegen van de D-modules, wordt het gemakkelijk om de configuraties te maken.

controlbox

Control box

De control box bevat alle aansluitingen en de voeding voor de robot. Aan de control box wordt zowel de tablet als de robot bevestigd. Hier is ook de software op geïnstalleerd.

Dimensies (h x b x d)536 x 445,2 x 318,8 mm
Hoogte voet176 mm (inclusief)
Massa18,5 kg
I/O PoortenDigital Input:16
Digital Output:16
Analog Input:2
Analog Output:2
Communicatie interfacesEthercat
TCP/IP
RS485/232
IP klasseIP20
Power InputAC 200-240V / 50-60 Hz
Power OutputDC 48V
elfintablet

Programmeerbare tablet

De programmeerbare tablet met touchscreen maakt het makkelijk de robot te programmeren of eventueel aanpassingen te doen in de werkcel.

Dimensies (h x b x d)210 x 320 x (45+22) mm
Schermformaat10.1″
Resolutie600×800
IP klasseIP54
Massa2 kg (met kabel)

Veiligheid

Automatische stop

Veilige voortzetting

Advies over cobots kopen

Astro Controls geeft u graag advies over welke cobot het beste bij uw applicaties en bedrijf passen. Eén van onze specialisten helpt u graag bij het beantwoorden van al uw vragen. Bel ons (0)172 – 42 42 47, stuur een mail sales@astro.nl of vul het contactformulier in.

 

Bekijk de volledige website over de Elfin Robot

nl_NL