Search
Close this search box.

IMA-S | Voor veeleisende toepassingen in de voedselindustrie

banner

Elektrische servo actuator IMA-S

De elektrische servo actuator IMA-S van is een integrated motor actuator voor de voedselindustrie, de motor en actuator zitten in één compacte behuizing. De IMA-S heeft een hygiënisch ontwerp en bevat een RVS 316 constructie, speciaal geproduceerd voor de voedselindustrie. Ook is CIP (Clean-In-Place) een mogelijkheid. Daarnaast biedt de IMA-S IP69K en Washdown bescherming.  

De IMA-S biedt hoge krachten (tot 15kN) en heeft een compact design. Door het compacte design wordt er ruimte bespaard, terwijl de machine minder complex wordt.  

De productlijn bevat ook het IMA-SA-model dat een interne anti-rotatiefunctie bevat, waardoor er geen extern geleidingsmechanisme nodig is. Dit zorgt ervoor dat het een perfecte actuator is voor toepassingen zoals volumetrisch vullen en pompen. 

In de voedselindustrie zijn voedselveilige smeermiddelen van groot belang. Bij de IMA-S wordt er daarom gebruik gemaakt van een smeermiddel met een keurmerk van de FDA. Hieronder zie je dat je de smeermiddelen makkelijk kan toevoegen, zonder dat je de actuator uit elkaar hoeft te halen. 

rondje
Gepatenteerd smeringssysteem voor een langere levensduur

 De IMA-S biedt de volgende unieke eigenschappen: 

  • Een ontwerp dat de groei van bacteriën voorkomt 
  • Roestvrijstalen ontwerp bestand tegen corrosie 
  • IP69K en Washdown bescherming  
  • Oneindige positionering met hoge precisie en perfecte herhaalbaarheid 
 

Snijden, vullen, pompen, doseren en sorteren
 

Levertijd 

Tolomatic biedt snelle en betrouwbare levertijden. Elke actuator is build-to-order, tenzij anders overeengekomen.

demo

Tolomatic Demo     

We komen graag bij u langs om een demo te geven. Deze geheel vrijblijvende demonstratie zorgt ervoor dat u de mogelijkheden kunt bekijken en bespreken met één van onze specialisten. Op deze manier kunnen bepaalde zaken die u wenst al besproken worden, zodat u zeker bent van de juiste keuze. Tolomatic heeft het meest uitgebreide programma aan elektrische cilinders, bovendien geven ze de mogelijkheid om een Tolomatic motor te gebruiken, of een motor van uw geprefereerde motorenleverancier. Tijdens deze demonstratie kunnen wij de actuator aansturen met onze Tolomatic Motion Interface, dit geeft al goed aan wat de mogelijkheden tegenwoordig zijn qua positionering. Daarnaast kunnen we u helpen om de meerprijs van een elektrische actuator ten opzichte van een pneumatische cilinder beter te verantwoorden. Maak snel een afspraak of download de brochure voor meer informatie over de IMA-S.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL