Search
Close this search box.

SMAC LCA6 Series | Elektische lineaire actuator

Een actuator is in simpele een onderdeel van een machine die beweegt. Een lineaire actuator is een actuator die in een rechte beweging maakt. In tegenstelling tot een conventionele motor, die vaak ronde roterende bewegingen maken. Een lineaire actuator kan bijvoorbeeld kleppen open en dicht duwen. Actuatoren kunnen op verschillende manieren aangedreven worden. De naam elektrische lineaire actuator zegt het al, deze wordt aangedreven door elektriciteit.

De nieuwe elektrische lineaire actuator LCA6 van SMAC is slechts 6 mm dik! Deze snelle elektrische actuator heeft door de Moving Coil technologie de hoogste acceleraties. Dit maakt deze acuator uitermate geschikt om snelle pneumatische cilinders te vervangen. Doordat de body van de actuator maar 6 mm breed is, ontstaat de mogelijkheid verschillende actuators strak tegen elkaar aan te kunnen plaatsen. Dit type actuator is zeer geschikt voor pick-and-place toepassingen. Zo kan door de zuigerstang optioneel vacuüm worden geleid en er kan bijvoorbeeld een veer toegevoegd worden. Onderstaand filmpje geeft een goed weer hoe de dunste elektrische lineaire actuator eruit ziet.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Bij Astro hebben we ruime ervaring in verschillende industrieën en met grote tot kleinere spelers. We komen graag langs en denken vrijblijvend mee over oplossingen en geven oprecht advies.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL