Search
Close this search box.

Hoge kracht, klein formaat; de Bimba hydraulische cilinders.

Hydraulische cilinders, de meeste mensen zullen niet weten wat dit zijn. Toch zijn ze onmisbaar bij het productieproces van veel producten die je op dagelijkse basis gebruikt. Ze ondersteunen bij tillen, duwen, trekken, graven, boren, sorteren, noem het maar op. Hiervoor is vaak een grote hoeveelheid kracht nodig, die een hydraulische cilinder kan bieden. De omschrijving ‘hydraulisch’ zegt het al, deze cilinder werkt op basis van een vloeistof. Door de vloeistof aan één zijde erin te drukken en aan een andere zijde deze eruit te laten lopen, ontstaat beweging. Deze beweging kan je vervolgens weer op verschillende manieren gebruiken.

Er zijn vele verschillende toepassingen van hydraulische cilinders, waar ook om verschillende grootte kan worden gevraagd. Bimba is een van de experts en koplopers op het gebied van cilinders. Zij kunnen de juiste kracht bieden in combinatie met een compact design.

De compacte hydraulische cilinders van Bimba TRD bieden veel kracht in een compacte inbouwmaat. MCH (tot 140 bar) en HCH (tot 206 bar) zijn uitermate geschikt voor machines waar de ruimte beperkt is en hoge krachten nodig zijn.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. We komen vrijblijvend langs, denken mee en adviseren u graag over de mogelijkheden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL