Search
Close this search box.

Solenoid kleppen en Pilot Operated valves met ATEX-certificering

Solenoid valves (kleppen) zijn magnetische kleppen die uit twee verschillende onderdelen bestaan, namelijk de solenoide en de klep. De solenoide zet elektrische energie om magnetisme. Deze magnetische energie wordt vervolgens weer omgezet in mechanische energie, die de klep kan openen en dichten. En dit allen door stroom aan- en uit te zetten. Deze oplossing wordt vooral gebruikt in de water-, pneumatische en hydraulische energie. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat spoelwater terugloopt in een watersysteem van een schip. Of voor het regelen van watertoevoer naar een vaatwasser.

Solenoid valves en gevaarlijke locaties

Solenoid vales kunnen goed gebruikt worden op zogenaamde gevaarlijke locaties. Denk aan locaties waar explosies kunnen voorkomen, waarbij stof een ontsteker kan zijn of waar gas kan ontsnappen. Onze leverancier MAC Valves Inc. heeft een uitgebreide lijn gelanceerd met ATEX-certificering. De kleppen onderscheiden zich door de innovatieve technologie en hoge betrouwbaarheid. Ofwel: Betrouwbaar, veilig en efficiënt.

Verkrijgbaar in 2-, 3- en 4- weg configuraties, stromen tot 175Cv en wereldwijd erkende goedkeuringen. Daarnaast zijn er veel individuele configuraties mogelijk, aanpasbaar aan uw wens.

Meer weten of even sparren? Neem contact op met één van onze specialisten via mail of bel ons. We komen graag langs op locatie en denken vrijblijvend mee met uw uitdagingen.

#innovatie #kleppen #valves #atex

solenoid-kleppen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL