Search
Close this search box.

Nieuw: PHD Flexion grijper, geïnspireerd op de menselijke hand

FlexionPHD heeft een nieuwe grijper uitgebracht onder de naam: FLEXION. Deze nieuwe technologie is geïnspireerd op dé ultieme grijper: de menselijke hand. Het configureerbare ontwerp is zowel geschikt voor collaboratieve als industriële toepassingen. Bovendien zorgt het ontwerp voor een breed scala aan toepassingsmogelijkheden. De toepassing heeft daarnaast ook de potentie om uitdagingen op te lossen waar men voorheen geen uitkomst zag.

Werking Flexion Grijper

Het interne peessysteem stuurt meerdere gewrichten aan om een onderdeel in te kapselen of met de vingertoppen vast te pakken. De aanpassing van werkdruk zorgt bovendien voor een brede diversiteit aan bruikbare krachten. Flexion biedt industriële grijpkracht voor zowel veeleisende toepassingen, als een zachte aanraking voor een gevoelige producthantering. De gebruiker kan de vingers op een eenvoudige manier configureren, waardoor de grijper voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. 

Kortom, Flexion duwt de automatiseringsindustrie vooruit met zijn veelzijdigheid in een industrieel krachtpakket!

Voordelen Flexion Grijper

Het unieke configureerbare systeem bestaat uit vingermodules. De vingermodules kunnen in reeksen van één tot vijf vingers gemonteerd worden om aan de unieke vereisten van de gebruiker te voldoen. Bovendien ondersteunt het systeem de ISO 9409 montagenormen en kan de grijper direct op de robot gemonteerd worden. Verder is de grijper geschikt voor bijna alle robots die verkrijgbaar zijn. 

  • Problemen opgelost – Het ontwerp van Flexion lost veel uitdagingen op waar voorheen geen uitkomst voor was

  • Aangepast ontwerp – De unieke vingermodule – vergelijkbaar met een menselijke vinger – past zich aan de gebruiker aan. Het interne peessysteem kan onderdelen inkapselen of met de vingertoppen vastpakken

  • Configureerbaar systeem – Vingermodules kunnen in reeksen van één tot vijf vingers gemonteerd worden om aan de unieke vereisten van de gebruiker te voldoen. Bovendien kunnen de vingers opnieuw worden geconfigureerd voor verschillende doeleinden

  • Rechtstreekse montage – Het systeem volgt de ISO 9409 montagenormen voor directe montage. PneuConnect-montage en het URCap-softwarepakket zorgen voor naadloze integratie met UR-robots

Advies over de nieuwe Flexion technologie

Het is belangrijk om een toepassing te kopen die precies bij uw applicaties of bedrijf past. Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies. Voor een afspraak kunt u contact met ons opnemen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL