Search
Close this search box.

De toekomst van cobots

cobot

Vorige week heeft PHD inc tijdens een meeting de toekomst van cobots aan ons laten zien. Cobots is een afkorting voor Collaborative Robot. Cobots zijn over het algemeen een soort plug and play oplossing. De gebruiker heeft niet veel programmeer kennis nodig om een cobot te installeren en kunnen vaak gebruikt worden in combinatie met mensen. Dankzij cobots wordt automatisering nog makkelijker en preciezer. In bijvoorbeeld de auto-, voedsel- of medische industrie. Maar cobots hebben altijd een uiteinde nodig waarmee ze met producten kunnen werken. Zoals vacuum cups, grijpers, of andere specifieke tools. Nu zijn deze uiteindes nog met een enkele en dubbele pneumatische kop verkrijgbaar, maar binnenkort ook volledig elektrisch. Pneumatische koppen voor cobots zijn vooral goed inzetbaar wanneer je product relatief dezelfde grootte en vorm blijven. Ook hebben ze een hogere grijpkracht vergeleken met de elektrische variant, en zijn ze lichter.

Elektrische grijpers zijn flexibel, goed en gemakkelijk te programmeren. Ze zijn goed inzetbaar wanneer de maat en de vorm van het product varieert. Ze hebben iets minder grijpkracht, maar dit kan verbeterd worden met bepaalde aanpassingen. De toekomst van cobots is hoogstwaarschijnlijk deze elektrische oplossing.

Houd onze website en socials in de gaten om op de hoogte te blijven. Klik op deze link voor meer informatie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL