Search
Close this search box.

Enidine Wire Rope Isolators, de perfecte trillingsisolator.

Voor sommige vormen van productie is het belangrijk om onderdelen vrij te houden van trillingen, ookwel vibratie genoemd. Deze trillingen kunnen geluidsgolven veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan de snaren van een instrument die trillen. In het geval van een muziekinstrument zijn de trillingen een fundamenteel onderdeel, maar in de industrie veroorzaken trillingen vaak geluidsoverlast en ongemak. Soms zijn deze trillingen (lees: geluiden) niet hoorbaar voor het menselijk oor, maar veroorzaken ze alsnog onrust en overlast voor de medewerkers. Ook kan apparatuur minder lang meegaan door deze trillingen.

Conclusie: trillingen willen we voorkomen in de industrie!

Hoe voorkom je trillingen?

Trillingen zijn eigenlijk nooit helemaal te voorkomen. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te absorberen. De Enidine Wire Ropes en Compact Ropes zijn voorbeelden van perfecte trillingsisolatoren om componenten en apparatuur vrij te houden van trillingen. Door het gewikkelde RVS staaldraad creëren ze een efficiënt veer- en dempings systeem. Dit zorgt ervoor dat de trillingen in alle richtingen geïsoleerd worden om zo de levensduur van componenten te verlengen. De grote range maakt het mogelijk trillingen te isoleren van allerlei groottes. Van kleine componenten, zoals circuitboards, tot complete machines. De Enidine Wire Ropes en Compact Ropes zijn volledig uit metaal gemaakt en daardoor ook geschikt voor veeleisende omgevingen. Denk aan hoge of lage temperaturen, vervuilende omstandigheden of op zee. We adviseren u graag over de beste manier van het isoleren van uw trillingen.

Eerst meer informatie lezen kan natuurlijk ook.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL