Search
Close this search box.

Elektrische cilinder met extreem hoge kracht

Elektrische cilinders van Tolomatic

Tolomatic heeft de nieuwe RSX serie gelanceerd. Deze elektrische cilinders (lineaire elektrische actuator) bieden een extreem hoge kracht voor het vervangen van hydraulische cilinders. De RSX serie biedt krachten tot ruim 13 ton (133 kN) en zijn op hoge snelheid te bedienen. Bovendien maakt deze elektrische cilinder gebruik van de zogeheten rollerscrew. Deze rollerscrews zorgen voor het overbrengen van hoge krachten met uitermate precieze positionering (0.01 mm). Daarnaast wordt de reeks in de nabije toekomst uitgebreid met nog krachtigere modellen.

Rollerscrew

Door de rollerscrew heeft de elektrische cilinder een lange levensduur. Tolomatic maakt deze rollerscrews in eigen beheer om zo de kwaliteit en leverbaarheid te kunnen waarborgen. De rollerscrew heeft een planetair tandwielstelsel van rollen om een vaste as om zo een zo groot mogelijk contactoppervlak te creëren. Hierdoor is slijtage minimaal en kunnen de rollerscrews 100% belast worden op hoge snelheid en hoge kracht. Hieronder een voorstelling van deze technologie:

Rollerscrew in elektrische cilinder

Eigenschappen RSX actuator

De Tolomatic RSX heeft daarnaast de volgende eigenschappen:
– Kracht tot 133 kN
– Slag tot 660 mm
– Snelheid tot 760 mm/sec
– Rollerscrew aangedreven
– Hard-coated geanodiseerd aluminium of verzinkte staal behuizing
– Anti-rotatie van de zuigerstang
– IP67 afscherming (IP65 standaard)
– Geschikt voor elk type motor tot 215 mm frame maat via ‘Your Motor Here’
– Ingebouwde breather port of purge port (voor het voorkomen van vervuiling)

Download de technische datasheet.

Your Motor Here

Tolomatic heeft het unieke Your Motor Here programma. Dit is een database van motorbevestigingen voor verschillende type en merken motoren. Als u een voorkeursleverancier heeft qua motoren, ontwerpt Tolomatic de motorbevestiging voor deze motor. Op deze manier krijgt u een actuator en motor die naadloos op elkaar aansluiten. Daardoor werkt u met de bekende aansturing en heeft kunt een gemakkelijke aansluiting. 

Meer weten over het kopen van een elektrische cilinder?

Tolomatic heeft naast de RSX elektrische cilinder, een enorm aanbod aan elektrische actuatoren. Heeft u een applicatie waar u een hoge kracht cilinder zoekt en wilt u geen gebruik maken van hydrauliek? Wij kijken graag met u mee om tot een goede oplossing te komen. Neem contact met ons op via de contactpagina of bel ons op 0172-424247.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL