Search
Close this search box.

CO2-reductie

7500 ton minder CO2-uitstoot.
16 GWh energie bespaard.
90% minder gepland onderhoud.

Bekijk het onderstaande LinkedIn-bericht van Imerys S.A. over de ingebouwde MAC Pulse Valves. 

Besparen op perslucht leidt tot CO2-reductie

Dring de CO2-uitstoot terug en bespaar perslucht op uw stoffilterinstallatie! Veel industriële bedrijven maken gebruik van perslucht. Perslucht heeft een groot aandeel op de energierekening. Met de Mac Valves Pulsventielen bespaar je perslucht op stoffilterinstallaties. De energiebesparing komt voort uit de buitengewone puls die het pulsventiel geeft om het filter op te blazen en te legen. Het is de moeite waard om zuinig om te gaan met perslucht en de restwarmte nuttig te gebruiken voor uw bedrijf.

co2-reductie

Elektrische vs. Pneumatische cilinders

Zijn elektrische cilinders beter voor het milieu dan pneumatische cilinders? De elektrische cilinder verbruikt in totaal ongeveer vijftien keer minder kWh dan een pneumatische cilinder per jaar. Dat verbruik vertaalt zich in een CO2-uitstoot van respectievelijk 2,5 ton en 155 kg per jaar. Uit  onderzoek blijkt eveneens een duidelijke besparing op de bedrijfskosten als er besloten wordt om pneumatische cilinders te vervangen voor elektrische cilinders. Benieuwd naar ons aanbod van elektrische cylinders?

Nederland moet de CO2-uitstoot verlagen. Astro Controls kan hierbij helpen!

In de industrie wordt volop geproduceerd. Ruim 22 procent van de CO2-uitstoot in Nederland is afkomstig uit de industriesector (bron:CBS). Om CO2-reductie in de industrie te realiseren, is een ingrijpende overgang van onze bestaande energiesystemen naar een nieuw systeem nodig. In 2030 moet de CO2-emissie namelijk gehalveerd zijn en in 2050 moet het zelfs nul. Bovendien is energie besparen een win-win situatie. De energiekosten dalen, en er wordt minder emissie uitgestoten. Daarmee bespaart u dus kosten en het milieu. Astro Controls ondersteunt en geeft inzicht in de kansen betreft besparing in uw bedrijf. Meer weten?

nl_NL