Search
Close this search box.

Expel Compressed Air Filters

The superior compressed air filter

Het superieure design van het Expel Filter beschermt elk pneumatisch systeem door het verwijderen van all het vocht, olie en deeltjes. Dit zorgt ervoor dat uw systeem nog beter beschermd is, waardoor minder onderhoud nodig zal zijn.

All-in-one

Aangezien het filter de perslucht op meerdere vervuiling reinigt, vervangt één Expel filter meerdere filters. Het rendement van een Expel filter is maar liefst 99,9999%. Hierdoor zal er dus geen separaat partikel, olie of vochtafscheider meer mogelijk zijn.

Geen vervanging nodig

Het filter in de Expel 3, 10 en 30 is eenvoudig erui te halen zonder het verwijderen van koppelingen en zelfs zonder het gebruik van gereedschap. Het filterelement kan gereinigd worden zonder problemen en weer teruggeplaatst worden.

De voordelen op een rij

Door het unieke design en de grote effectiviteit van het filter, is een Expel filter inzetbaar in zo goed als elke industrie. De RVS behuizing, in combinatie met een kunststof filter dat bestand is tegen vele vloeistoffen, is er in elke industrie wel mogelijkheid toe. Het is daarom niet alleen inzetbaar voor perslucht, maar ook voor andere gassen.

Zie in de afbeelding hiernaast hoe de lucht zich een weg baant door het filter. Het gepatenteerde design maakt gebruik van schoepen voor het opvangen van alle vervuiling.

Kom in overleg met ons om de juiste configuratie te selecteren. Onze specialisten staan voor u klaar.

Bij traditionele filters is door het hoge gehalte van vervanging van filters de levensduur beperkt. Expel daarentegen heeft geen vervanging nodig en daardoor biedt Expel bij de juiste selectie 10 jaar garantie op de materialen.

De Expel filters zijn getest volgens de laatste standaarden. Ze zijn dan ook goed bevonden voor ISO 125000, de vervanger van de ISO 8573. Dit zijn de normen voor de kwaliteit van de lucht.

De Expel filters halen vocht, olie en deeltjes uit de perslucht tot 1 micron. Hierdoor kunnen zelfs de meest kritische componenten lang leven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL