Search
Close this search box.

Smac, moving coils actuatoren door elektricititeit

Moving coils actuatoren door elektricititeit van Smac. Snelheid en elektrische actuatoren, het lijkt soms een lastige combinatie, voor Smac precies de kern van hun product. De moving coils actuatoren zorgen voor een beweging tot wel 150 Hz (bij 2 mm slag). Daarnaast hebben ze zeer precieze aansturingsmogelijkheden qua snelheid en kracht over tijd met zeer precieze positiefeedback (tot 1µm nauwkeurig). Qua krachten en slaglengtes zijn uitgebreide opties beschikbaar. De Smac actuatoren komen zowel met als zonder zuigerstang, waarbij u bijvoorbeeld volledige XYZ systemen kan maken.

De oprichter van Smac wilde een machine bouwen waarbij hij een precieze actuator nodig had die snel heen en weer kon bewegen, waar pneumatiek dit niet kon. Hiervoor ontwikkelde hij de Smac actuator waarbij een lichtgewicht spoel beweegt in een magnetisch veld. Door middel van het regelen van de stroom en spanning kan deze zeer precieze bewegingen maken. Zo kan de snelheid en de kracht geregeld worden. Hierdoor is bijvoorbeeld het Soft Land principe toepasbaar, dit is in meerdere applicaties te gebruiken. Bij een uitstoottoepassing kan het bijvoorbeeld zonder kracht en hoge snelheid naar het product toe, zodra de controller een weerstand voelt regelt deze de kracht waardoor deze hoger wordt om het product te duwen. Hierdoor raakt het product niet beschadigd. Daarnaast heeft Smac actuatoren met daarin een zeer compacte roterende motor, deze twee technieken samen zorgen voor een actuator die zowel een roterende als lineaire beweging heeft. Dit kan gebruikt worden voor het opdraaien van doppen op flessen of met de precieze encoder kan het tapdraad gecontroleerd worden. Voor meer informatie over moving coils actuatoren door elektricititeit van Smac, neem contact met ons op.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL