Search
Close this search box.

Tolomatic RSX

[:nl]

Tolomatic RSX

Met de introductie van de Tolomatic RSX 080 is er een nieuw instapmodel in de elektrische actuatoren met een hoge kracht. Een tijd terug heeft Tolomatic de RSX096 al geïntroduceerd, deze heeft een maximale kracht van 133,45 kN en door het grote succes van de nieuwe reeks is ook al zeer snel het kleinere broertje geïntroduceerd. Deze is weer net iets compacter, maar levert nog steeds 80 kN.

Tolomatic RSX Technologie 

De RSX komt voort uit de RSA/RSM familie en biedt in deze reeks de hoge krachten in combinatie met de precisie en lange levensduur van de roller screw.

De techniek van de roller screw wordt uitgelegd in de volgende video van Tolomatic:

[embedvideo type=”youtube” id=”xaPNWPV4U20″]

Tolomatic werkt nu ook hard aan de grotere broer van de RSX096, welke meer dan 200 kN aan kracht moet gaan leveren.

Standaard wordt de Tolomatic RSX al geleverd met een speciale coating, deze zorgt ervoor dat de RSX ook in de moeilijkste omgevingen goed functioneert. De actuator wordt ook standaard geleverd met een anti-rotatie in voor de zuigerstang, waardoor de actuator voor alle applicaties inzetbaar is.

RVS en Food grade

De voedingsmiddelenindustrie stelt steeds hogere eisen aan de onderdelen en daar is Tolomatic helemaal op voorbereid. De RSX is daardoor met verschillende opties leverbaar. Zo kan je kiezen uit de speciale coating in combinatie met een RVS zuigerstang. Deze coating zorgt ervoor dat de actuator vrij blijft van eventuele chemicaliën en een gladde body heeft die zorgt voor minder bacteriën die zich kunnen hechten in gaten en gleuven.
Daarnaast is de RSX ook volledig in RVS leverbaar als dit gewenst is. Zo kan de actuator het beste met chemische middelen omgaan met bijvoorbeeld CIP.

Your Motor Here

Tolomatic werkt met het Your Motor Here programma. Dit betekent dat de actuator volledig op uw gewenste motor kan worden aangepast. Als u een applicatie heeft, helpen wij u daarbij de juiste actuator te selecteren. Uit de sizing file die hier uit komt, krijgen wij de minimale benodigde motorgegevens. Deze motorgegevens kunnen gebruikt worden om van uw voorkeursmerk qua motoren de juiste motor uit te kiezen. Aan de hand van deze motor ontwerpen wij voor u de juiste montage op de Tolomatic RSX actuator en heeft u een totaalpakket met uw favoriete motormerk. Het grote voordeel hiervan is dat u geen nieuwe aansturing hoeft te leren.

Levertijd Tolomatic RSX

Tolomatic biedt snelle en betrouwbare levertijden. Elke actuator is build-to-order (tenzij anders overeengekomen met ons) en de actuator is na circa 3 weken klaar bij de fabriek in Hamel, Minnesota.

Special

Laat u niet te veel leiden door de documentatie. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, dan bespreken we dit heel graag met u. Tolomatic is een flexibele fabrikant. Ook kunnen ze de elektrische actuatoren eventueel aanpassen aan uw wensen of een volledig uniek design voor uw machine ontwerpen.

demo

 

 

Tolomatic Demo

Mocht u niet bekend zijn met elektrische actuatoren, komen we ze graag eens bij u demonstreren. Deze geheel vrijblijvende demonstratie zorgt ervoor dat u de mogelijkheden kunt bekijken en bespreken met één van onze specialisten. Op deze manier kunnen bepaalde zaken die u wenst al besproken worden. Zo bent  u zeker van de juiste keuze. Tolomatic heeft het meest uitgebreide programma aan elektrische cilinders en heeft de mogelijkheid om een Tolomatic motor te gebruiken, of een motor van uw geprefereerde motoren leverancier.

Tijdens deze demonstratie kunnen wij de actuator aansturen met onze Tolomatic Motion Interface. Dit geeft al goed aan wat de mogelijkheden tegenwoordig zijn qua positionering. Daarnaast kunnen we u helpen om de meerprijs van een elektrische actuator ten opzichte van een pneumatische cilinder beter te verantwoorden. Zo hebben wij een berekening wat bijvoorbeeld een pneumatische luchtcilinder kost per jaar aan luchtverbruik. Ook kunnen we dit vergelijken met het vermogen wat een motor op een elektrische cilinder kost. Hierdoor kunt u snel zien of een overgang ook al interessant is buiten de extra mogelijkheden die een Tolomatic Elektrische Actuator biedt. Maak snel een afspraak via sales@astro.nl of neem telefonisch contact met ons op.[:]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
nl_NL