Luchtmotoren

Perslucht motoren

Een luchtmotor, ook wel persluchtmotor genoemd, wordt gebruikt als er weinig ruimte en geen stroom aanwezig is. Zoals de naam al doet vermoeden, creëert luchtdruk de beweging die vervolgens voor verschillende toepassingen inzetbaar is.
Een luchtmotor is een effectieve manier om een hoog koppel en snelheid te creëren, zonder elektrische aansturing. Zo werkt de luchtmotor bijvoorbeeld ook uitermate goed in omgevingen waar enkel explosieveilige componenten toegepast mogen worden.

Luchtmotor

Werking luchtmotor

Tegenwoordig werken luchtmotoren steeds economischer. De nieuwste generatie kan met dezelfde lucht veel meer energie leveren dan standaard vaanmotoren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat de zuigers in de motor zo klein mogelijk zijn gemaakt.

Voorheen werden in plaats van zuigers, schoepen toegepast in de vaanmotoren. Hierdoor werd relatief veel lucht verbruikt. De nieuwe zuigermotoren bieden echter een hoog koppel en veel snelheid in een compacte behuizing met een laag luchtverbruik.

Qua materialen en afscherming is ook veel mogelijk door de eenvoudige behuizing. Zo zijn RVS luchtmotoren met IP68 bijvoorbeeld mogelijk.

Luchtmotoren in de industrie

Er zijn veel industrieën waar behoefte is aan compacte krachtige luchtmotoren. Denk bijvoorbeeld aan de chemische en farmaceutische industrie. Maar ook in de cosmetica- en voedselindustrie kom je luchtmotoren steeds vaker tegen.

Persluchtmotor kopen

Als u een luchtmotor wil kopen, adviseert Astro Controls graag welke het meest geschikt is. Dit is afhankelijk van de kracht die nodig is, en de ruimte die beschikbaar is. Wij bespreken graag met u wat de mogelijkheden zijn.

Meer weten over deze motoren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

nl_NL