Search
Close this search box.

Roestvrijstalen luchtverzorging

In de olie- en gasindustrie en petrochemische industrie wordt voor luchtverzorging, net als bij RVS ventielen, vaak voor RVS gekozen als materiaalsoort. Buiten RVS 316 zijn ook steeds vaker titanium en super duplex gewenst in de industrieën. Voor elk systeem waarbij een actuator wordt bewogen, is ook de verzorging van de lucht of vloeistof nodig.

RVS luchtverzorging Rotork

 

RVS Luchtverzorging

Onderdelen RVS luchtverzorging

In een compleet systeem zijn bijvoorbeeld de volgende componenten benodigd:

Drukregelaar

Deze ATEX RVS 316L drukregelaars kunnen precies de druk regelen van het systeem, waardoor de actuator bijvoorbeeld niet te zwaar belast wordt en de uiteindelijke kracht voldoende is in de actuator.

Filter

De ATEX RVS 316L filters bieden schone lucht of vloeistof aan de uiteindelijke actuator voor een langere levensduur van de actuator. Vaak wordt een filter en drukregelaar gecombineerd, dit wordt dan een ATEX RVS 316L filterreduceer genoemd.

Naaldventiel

Een RSV 316L naaldventiel regelt de flow of het debiet van de gas of vloeistof om de snelheid van vullen of leeglopen van een actuator te regelen.

Terugslagklep

Een RVS 316L terugslagklep is component dat er voor zorgt dat de vloeistof of gas maar in één richting kan gaan.

Veiligheidsventiel

Een RVS 316L veiligheidsventiel is in veel systemen essentieel voor de bescherming van de actuator. Mocht er een hogere druk richting de actuator gaan, zal dit veiligheidsventiel bij een ingestelde druk open gaan en het medium af laten vloeien. Dit om er voor te zorgen dat de te hoge druk niet bij de actuator komt.

Drukschakelaar

Een RVS 316L drukschakelaar geeft een elektrisch signaal af, wanneer de ingaande druk op een bepaald drukniveau is gekomen.

Snelontluchter

De RVS snelontluchter biedt een extra flowvraag, waardoor een actuator extra snel leegstroomt.

Dempers

RVS dempers zorgen bij het gebruik van perslucht dat het geluidsniveau beperkt blijft. Daarnaast zorgt het ook voor een soort filter voor vuil van buitenaf.

Wisselventiel

Deze RVS wisselventielen zijn een mechanisch ventiel voor een OF functie bij een compleet systeem. Dit kan bijvoorbeeld goed bij een double fault systeem worden toegepast.

RVS luchtverzorging kopen

Met tientallen jaren ervaring in RVS luchtverzorging, begeleidt Astro Controls u graag in uw keuze voor de juiste onderdelen. Wij kijken goed naar welke systemen al zijn ingericht, zodat we een op maat gemaakte oplossing kunnen bieden.

Wilt u weten hoe RVS luchtverzorging het beste bij uw applicaties past? Neem vrijblijvend contact met ons op.

nl_NL