Search
Close this search box.

Pneumatische grijpers

Grippers

Een pneumatische grijper is een specifiek soort pneumatische cilinder die is gemaakt om objecten vast te pakken in het productieproces. De grijper kan onderdeel zijn van een groter systeem met cobots en rails, waarbij objecten van locatie kunnen wisselen tijdens de productie.

Bekijk hieronder een video die enkele mogelijkheden laat zien van de grijpers:

Werking pneumatische grijper

Zoals in de intro is beschreven, werkt de pneumatische grijper op luchtdruk. Dit zorgt ervoor dat de grip van dit type grijper steviger is dan die van elektrische grijpers. Het is tegenwoordig mogelijk om zware objecten op te laten pakken door een gripper op luchtdruk. Er zijn verschillende varianten op de markt. Deze verschillen van elkaar in grootte, maar ook op de manier van vastpakken. Zo zijn er grijpers met vingers, maar ook grijpers met kaken.

Daarnaast zijn er toch mogelijkheden in grijpers die vanuit een hoek iets kunnen pakken, of vanuit een verticale lijn werken. Ook voor ronde objecten zijn driepuntgrijpers een optie om het product van binnen of van buiten te pakken. Het is afhankelijk van wat het doel is om te bepalen welke variant het beste past bij uw productieproces.

Wat altijd belangrijk is, is de momentopname van de grijper. Dit om bij zware objecten of bij lastig uitnemen of wegleggen te zorgen voor een lange levensduur. Zo wil je een pneumatische grijper zonder speling op de vingers.

Industrieën waar grijpers worden gebruikt

 

Aangezien er veel verschillende soorten grijpers zijn, kom je grippers in veel industrieën tegen. De varianten die zwaar kunnen tillen, zijn bijvoorbeeld geschikt voor de automotive en robotica industrie. De fijnere grijpers kunnen gedetailleerd werken en worden zodoende gebruikt in onder andere de packaging, semiconductor, medische en de food industrie.

Pneumatische grijper kopen?

Bent u op zoek naar een goede pneumatische grijper? Astro Controls helpt u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

nl_NL