IMA lineaire servo-actuatoren van Tolomatic 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Tolomatic IMA (Integrated Motor/Actuator) is een unieke elektrische schroefspindel actuator voor de vervanging van pneumatische en hydraulische cilinders. Waar normaal de motor en de actuator twee gescheiden onderdelen zijn, is deze actuator alles in één compacte behuizing. De Tolomatic IMA is beschikbaar in zowel de kogelomloopspindel als de roller screw spindel. Hiermee kan de Tolomatic IMA tot 30 kN kracht leveren, ook in toepassingen waarbij de actuator een hoge duty cycle heeft.

Werking

De werking van de actuator is anders dan traditionele schroef/spindel actuatoren. Normaal gesproken heb je de actuator waarin de spindel zit, deze wordt aangedreven door een motor die aan de actuator bevestigd wordt. Bij Tolomatic kan dit via het ‘Your Motor Here’ elk merk en type motor zijn, zolang deze maar aan de technische specificaties bij de toepassing voldoet. De motor draait de spindel linksom of rechtsom, hierdoor beweegt de moer die bevestigd is aan de zuigerstang heen en weer.
Bij de Tolomatic IMA is er geen externe motor meer, de rotor en de stator worden gelijk ingebouwd met de spindel. Hierdoor kan door een externe drive de stroom en spanning naar de elektrische actuator geregeld worden, waardoor de spindel in beweging komt in het magnetische veld. De moer is door de vastgemaakte magneet de rotator en zal zich bewegen in het magnetische veld door de spoel (stator). Door deze beweging draait de spindel en beweegt de moer heen en weer met een precieze verplaatsing en zeer hoge kracht.

Soorten spindels

De Tolomatic IMA is beschikbaar in twee type spindels:

– De kogelomloopspindel
– Rollerscrew

De werking van de rollerscrew en de verschillen met de kogelomloopspindel worden in de volgende video van Tolomatic uitgelegd:

Aansturing

Aangezien flexibiliteit voor elke klant belangrijk is voor Tolomatic, kan ook hierin weer met alle merken samengewerkt worden met een drive naar keuze. Wij leveren de motorgegevens aan zodat deze in de drive verwerkt kunnen worden (bij een aantal merken zijn onze actuatoren al standaard meegenomen in de keuzes). Vervolgens is het mogelijk met de bestaande en bekende software de actuator te configureren en hoeft u dus geen nieuwe aansturing te leren. Ook heeft Tolomatic al meerdere type kabel connectoren toegepast, waarbij ook de bekabeling gelijk is aan de overige motoren van het merk dat u voor uw motoren toepast.

RVS en Food grade

De Tolomatic IMA is door zijn compacte vorm makkelijker te integreren in machines waar al pneumatische of hydraulische cilinders zijn geïmplementeerd. Dus zonder veel extra ruimte kunt u deze in uw bestaande machine toepassen, eventueel als een optie als meerprijs voor uw klant. Aangezien zeker in de voedingsmiddelenindustrie minder pneumatiek en hydrauliek gewenst is, heeft Tolomatic hier ook goede opties voor. Zo is de Tolomatic IMA leverbaar in volledig RVS met IP69K of in een speciale Food Grade coating met RVS zuigerstang. Door deze optie is de Tolomatic IMA dus goed te gebruiken in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook in bijvoorbeeld de petrochemische industrie.

Levertijd

Tolomatic biedt snelle en betrouwbare levertijden. Elke actuator is build-to-order (tenzij anders overeengekomen met ons) en de actuator is na circa 3 weken klaar bij de fabriek in Hamel, Minnesota.

Special

Laat u niet te veel leiden door de documentatie, wilt u meer informatie over de mogelijkheden, dan bespreken we dit heel graag met u. Tolomatic is een flexibele fabrikant en kan ook eventueel elektrische actuatoren aanpassen aan uw wensen of een volledig uniek design voor uw machine ontwerpen.

Tolomatic Demo             

Mocht u niet bekend zijn met elektrische actuatoren, komen we deze graag eens bij u demonstreren. Deze geheel vrijblijvende demonstratie zorgt ervoor dat u de mogelijkheden kunt bekijken en bespreken met één van onze specialisten. Op deze manier kunnen bepaalde zaken die u wenst al besproken worden, zodat u zeker bent van de juiste keuze. Tolomatic heeft het meest uitgebreide programma aan elektrische cilinders en heeft de mogelijkheid om een Tolomatic motor te gebruiken, of een motor van uw geprefereerde motoren leverancier. Tijdens deze demonstratie kunnen wij de actuator aansturen met onze Tolomatic Motion Interface, dit geeft al goed aan wat de mogelijkheden tegenwoordig zijn qua positionering. Daarnaast kunnen we u helpen om de meerprijs van een elektrische actuator ten opzichte van een pneumatische cilinder beter te verantwoorden. Zo hebben wij een berekening wat bijvoorbeeld een pneumatische luchtcilinder kost per jaar aan luchtverbruik, en kunnen we dit vergelijken met het vermogen wat een motor op een elektrische cilinder kost. Hierdoor kunt u snel zien of een overgang ook al interessant is buiten de extra mogelijkheden die een Tolomatic Elektrische Actuator biedt. Maak snel een afspraak via sales@astro.nl of neem telefonisch contact met ons op.