Search
Close this search box.

Tolomatic

Tolomatic is een Amerikaans bedrijf dat ruim 65 jaar geleden begon. Ze zijn vooral bekend geworden van de zuigerstangloze cilinders die hierdoor minder ruimte innemen dan cilinders die wel een stang hebben.

In 1955 waren ze de eerste fabrikant met een zuigerstangloze cilinder in de vorm van een kabelcilinder.

In 1995 kwamen ze vervolgens met de bandcilinder. Een bandcilinder gebruikt een band die met de motor is verbonden, om deze daarmee aan te drijven.

Tegenwoordig is Tolomatic vooruitstrevend op het gebied van elektrische lineaire actuatoren. Zo hebben ze producten die in RVS uitvoerbaar zijn, waarbij ingress protection ratings van IP67 tot IP69K tot de mogelijkheden behoren. Zo kunnen ze in omstandigheden gebruikt worden waar normaal geen oplossing voor is, zoals in de Food and Beverage industrie.

Kwaliteit staat dus hoog in het vaandel. Hun fabriek is dan ook ISO 9001:2015 gecertificeerd. Naast kwaliteit, hechten ze veel waarde aan innovatie. Daarom blijven ze continu kritisch naar hun producten kijken om te zien waar verbetering mogelijk is.

Heeft u vragen over Tolomatic, of wilt u sparren met één van onze specialisten? Neem dan contact met ons op. We komen graag langs op locatie en geven vrijblijvend advies.

Producten:

Pneumatische cilinder
Elektrische actuator
Pneumatische bandcilinders
Elektrische bandcilinders
Kabelcilinders
Overbrengingen
Remmen

Vragen over Tolomatics producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

tolomatic
nl_NL