Over ons

Astro Controls is in 1975 begonnen in een kelder in Hoofddorp. De afgelopen 40 jaar zijn we uitgegroeid tot één van de belangrijkste partners van Nederlandse bedrijven in de machinebouw. We bieden talloze upgrade mogelijkheden om bestaande machines bij eindgebruikers te verbeteren. Hierbij kun je denken aan snelheid, kwaliteit en compactheid van het eindproduct, het verminderen van onderhoud en daarbij ook de onderhoudskosten.

In de loop der jaren is het aanbodpakket van Astro Controls uitgebreid om aan de vraag van de markt te kunnen voorzien. Onze fabrieken zijn gekozen om producten aan te bieden die een technologische voorsprong hebben ten opzichte van de concurrentie. Het verkoopteam bestaat uit technisch opgeleid personeel om uw applicatie te begrijpen. Zo kunnen wij een passende oplossing aanbieden die uw machine kan verbeteren. Aangezien onze fabrieken gespecialiseerd zijn op een specifiek gebied, kunt u er vanuit gaan dat wij uit een breder aanbod ons voorstel kunnen doen. Ook zijn onze fabrieken welwillend om te kijken naar een aanpassing of eventueel een nieuw product die aan uw wensen en specificaties voldoet.

We zijn uw partner voor componenten in de automatiseringsindustrie. Hierbij kunt u denken aan:

  • Pneumatische componenten: pneumatisch ventielen, pneumatische cilinders, pneumatische bandcilinders, grijpers, luchtbalgen en luchtkussens.
  • Elektrische actuatoren: elektrische cilinders, elektrische bandcilinders met schroefspindel of riemaandrijving.
  • Pneumatische accessoires: koppelingen, drukregelaars, filters, slangen, naald regelventielen (flow regeling), enz.
  • Vloeistof componenten: micro doserings ventielen, vloeistofventielen, kogelkranen, enz.
  • Vacuümcomponenten: vacuümventielen, venturi pompen, foamplaten, conveying pompen en zuignappen.
  • Stootdemping en trillingsdemping: hydraulische dempers, staaldraadveren, visco-elastische dempers en wederom luchtbalgen.
  • Olie en gas componenten in RVS 316: solenoid ventielen met ATEX certificering, overdrukbeveiliging, drukregelaars, filters, naald regelventielen, terugslagkleppen, enz.

Wist u dat?

In 1975 is Astro Controls opgericht en sinds die tijd hebben wij een breed klantenbestand opgebouwd in de automatiseringsindustrie. De ervaring die wij hebben opgebouwd, nemen wij ook mee in een passend advies naar u toe.

In 2009 is er een management buy-out gedaan. Hiervoor was Astro Controls onderdeel van de firma ITT, onder andere fabrikant van de Enidine stootdempers. De mensen in ons bedrijf zijn hierdoor extra betrokken bij het goed afhandelen van uw aanvraag.

Astro Controls is actief op de Nederlandse markt in een breed aantal industriën, dit loopt uiteen van grote en robuuste componenten in de zware industriën, zoals de staalindustrie, tot precieze en compacte componenten in de semi-conductor industrie.

Mocht u in de buurt zijn en graag een project of een mogelijkheid bespreken, bent u tijdens kantooruren welkom bij ons op kantoor. Als u er zeker van wilt zijn dat er iemand aanwezig is om u te ontvangen, bel ons dan gerust.

Vacatures

Bekijk onze openstaande vacatures

Vacatures

Bekijk onze openstaande vacatures
Klik Hier

Contact info

nl_NL