Tooling voor robots/cobots

Een robot is nog niet klaar zonder de end of arm tooling, daarom hebben we hier een uitgebreide keuze in. Niet alleen voor onze Sawyer robot, maar ook voor andere merk robots. PHD is een specialist op het gebied van grijpers en werkt ook graag mee om ervoor te zorgen dat je deze snel kan inzetten, zo zijn pneumatische en elektrische grijpers mogelijk. Bimba heeft met de acquisitie van Vaccon de techniek gelijk gebruikt om compacte vacuümgrijpers te pakken. Daarnaast biedt Joulin een uitgebreid programma aan foamgrijpers.

PHD heeft een breed scala aan production voor het oppakken van producten. Zo zijn er verscheidene parallelgrijpers, hoekgrijpers, driepuntgrijpers en magnetische grijpers. Door de constructie met daarbij een minimale mogelijkheid tot speling en slijtage over de levensduur van de grijper, heeft u een product wat lang functioneert als nieuw. Door de uitgebreide keuzes en de mogelijkheid om af te wijken, kunnen we u bieden wat u wilt. Voor de Universal Robot heeft PHD ook een compacte kop met gelijk 2 ventielen ingebouwd die door de bijgeleverde software simpel kan worden ingezet.
Bimba heeft een speciale compacte kop gemaakt waarin gelijk het vacuüm is geïntegreerd en de zuignap. Dit om de kop makkelijk in te zetten in elke applicatie.
Joulin biedt een uitgebreid scala aan foamgrippers die geschikt zijn voor het oppakken van objecten die niet vlak zijn of poreus. Ook hebben ze speciale grijpers die geschikt zijn voor het oppakken van plastic zakken, zonder dat het plastic beschadigd raakt.