Sawyer

Wat is een Cobot?

Een cobot is een collaborative (‘samenwerkende’) robot. Samenwerkende robots zijn veilig om in de buurt te zijn, vereisen weinig ruimte en bieden een snel rendement. Een cobot is de beste keuze voor fabrikanten die hun productiviteit en kwaliteit willen verbeteren. In 2012 luidde Rethink Robotics een nieuw tijdperk van samenwerkende robots in met de introductie van Baxter. Vóór Baxter werkten mensen en robots niet zij aan zij. Productierobots werden in kooien gehouden en geprogrammeerd door dure specialisten. Dat is allemaal veranderd door Rethink Robotics, onder andere met de Sawyer Cobot.

Rethink Robotics

Rethink Robotics is opgericht om de industrie te helpen met het makkelijker implementeren van robots. Ze helpen fabrikanten van elke omvang om meer taken op de werkvloer te automatiseren. Door betrouwbare, veilige en betaalbare cobots te bieden kunnen fabrikanten een hogere productiviteit bereiken. Het idee is dat de werknemers die nu ondersteund zullen gaan worden, kunnen worden omgeschoold tot robot specialisten. Hiervoor moet de besturing zo laagdrempelig mogelijk zijn, zodat elke werknemer tot robotengineer kan worden omgeschoold.

Sawyer Nederland

Binnen Nederland vertegenwoordigt Astro Controls de Sawyer Robot. Sawyer is de nieuwe Smart Collaborative Robot van Rethink Robotics. De robot is gemakkelijk instelbaar op het scherm of via een pc/laptop. Daarnaast biedt hij een flexibele beweging over de 7 assen en kan snelheden bereiken tot 2 m/s. Door de ingebouwde kracht en momentsensoren is hij ook veilig voor medewerkers. Sawyer heeft geïntegreerde vision van Cognex en de Intera 5 software om nog flexiber te zijn in de werkomgeving. Het maximale bereik van de robot is 1260 mm.

Sawyer aan het werk


Waar kun je Sawyer inzetten?

De complete robotoplossing van Rethink biedt de flexibiliteit om automatisering te bieden aan talloze industrieën. Enkele voorbeelden zijn:

Applicaties

Video’s

DHL

ASM

Back to Top